söndag 7 juni 2009

Vårda dina smycken

Hej!

Vården av dina smycken är jätte viktiga för att se bra ut och hålla kvalitén längre.


Mitt tips är att inte förvara smyckena på en fuktig plats som Badrummet. När smyckena utsätts för fukt kan dem byta färg eller få en Grå/Gul yta. För att förhindra detta kan man även se till att inte smyckena får kontakt med varandra genom att förvara varje smycken i en egen smyckespåse.

För att få bort den Grå/Gula ytan på dina smycken så rekomenderar jag Silverrengöring. Silverrengöring finns i många oilka varianter, men jag rekomenderar silverrengöring på burk som används vid rengöring av silverbestik även kallad silver dip. Det finns även rengöring för smycken som går lika bra. Dessa finns oftast att köpa i smyckesbutiker och liknande DUKA butiker.


Steg 1.

Alla smycken kan inte doppas lika länge beroende på material och kvalité. Börja med att doppa smycket snabbt och ta upp för att kolla om det blivit någon skillnad. Om inte doppar du en gång till. Det är bättre att doppa fler gånger än en gång för mycket. Vissa material tål inte att doppas för länge och kan då tappa all färg, därför är det viktigt att du doppar snabbt och om det behövs en gång till.

Steg 2.

När du använder detta medel ska du vara försiktig, när smycket är klart ska det tvättas under rinnande vatten, torka sedan smycket torrt med en handduk.
Nu är smycket klart för användning.


Om det är några frågor om rengöring av smycken kontakta oss.

Inga kommentarer: